Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Varázslatok voodoo babával

Voodoo babamágia - A szerelmi gárda

tumblr_mqedlwkyts1ssq416o1_500.jpgA mágia ezen fajtájával személyeket hozhatunk össze, újraegyesíthetünk vagy elszakíthatunk. Mint ahogy egy idős hölgy hozta tudtomra, egy csésze méhmézet összekeverünk rózsaszirommal, az ágy alá vagy a szeretett személy lábához helyezzük. Lehet, hogy ez működni is fog, de inkább a voodoo babamágia módszerét vegyük figyelembe. Induljunk ki abból, hogy egyszer egy teljesen kétségbeesett férfi jött el hozzám és elmesélte, hogy a szíve csak egy bizonyos nőért ver, és emiatt egy szerelmi varázslat végrehajtására kért meg. Készségesen elbeszélgettem vele és megneveztem az árat. Fel kellet rá hívnom a figyelmét, hogy a szerelmi kapcsolatnak, amit mágiával fogok létrehozni, gyakorta olyan kihatása van, hogy a megbízó még jobban beleszeret a kiválasztott társába, és egy "robotszerű" szerelmi mámorba helyezi, és a viszonyuk nem lesz olyan csodaszép, mint ahogy azt várná, hanem sokkal inkább egy gyűlölködő szerelem fog keletkezni és az új társa olyan gyorsan, ahogy az csak lehetséges újra meg akar szabadulni tőle.
A lépéseket, egy ilyen mágia kivitelezésénél, nagyon gondosan meg kell gondolnunk és tisztában kell lennünk a következményeivel. Mindezek dacára most belekezdek egy ilyen szerelmi varázslat bemutatásába. Agyagból két babát kell készíteni, mindkettő babát felismerhető nemi jegyekkel kell ellátnunk, és mindkettőt az összehozandó partnerek nevével kell megkeresztelni. A többi munkaanyag egy zöld gyertyából, a mágikus mutatóból, hét kicsi rubinból, egy Damianaeból (Damiana levél), fahéjból, Herba Hyperriciból (orbáncfű levél) és a saját rózsasziromból készült füstölőből, mindkét személy fotójából és egy bőrszalagból áll.
Mindkét elkészült babába (még nedvesen) fúrjunk egy lyukat úgy gyomormagasságban és a hátára az akkori név és a mágikus cél sigilljét karcoljuk bele.
A babát ezután a procedúra után ki kell szárítani és égetni, hogy a tartóssága biztosítva legyen. A száradás ideje alatt előkészíthetjük a zöld gyertyát, melynek a felső felébe Erzulie pecsétjét, a középsőbe a kígyó és az alsó felébe Damballa és Legba pecsétjét karcoljuk bele. Aközé a hét kicsi rubint, egy vonalban, bele kell helyezni.
Ha már a gyertyát előkészítettük, akkor jázmin, rózsa és szantál olajjal kell bedörzsölnünk. Az előkészületi fázis után a rossz mágikus befolyás elleni védelem miatt, a megszenteléséig ezüstfóliába kell burkolni. Amikor a két baba kiszáradt és ki lett égetve, egymás mellé kell őket helyezni egy asztalra és megkeresztelni, melyben a mutatót mindkettőre rá kell irányítani és a következő szöveget kell mondani. Kezdjünk először a megbízó babájával.

7570816_orig.jpg

"TÉGED BABA, (NÉV) NÉVRE KERESZTELLEK 
TE (NÉV)-T TESTESÍTED MEG ÉS A VÁGYAIT. 
HALLGATSZ. ERZULIE LESZ A TANÚM ÉS 
DAMBALLA A KERESZTAPA. 
TÉGED BABA, (NÉV) NÉVRE KERESZTELLEK 
TE (NÉV)-T TESTESÍTED MEG ÉS SZERELMÉT. 
LÁNGRA GYÚLHATSZ. ERZULIE LESZ A TANÚM 
ÉS DAMBALLA A KERESZTAPA. 
MINT AHOGY TITEKET IS (NÉV) 
ÉS (NÉV) ÖSSZE FOGLAK KÖTNI."

A szöveg és a babakeresztelő után begyújtjuk a füstölőt és mindkét babát a füstbe tartjuk, hogy a keresztelő meg legyen pecsételve. Miután ez megtörtént, ezüstfóliába csomagoljuk, hogy a rossz mágikus befolyástól megvédjük. Minden összetevőt elcsomagolunk. Most a rituális helyet kell úgy kiválasztanunk, hogy az lehetőleg a szabadban legyen. Ha megtaláltuk a megfelelő rituális helyet, akkor Erzulie pecsétjét fehér krétával a földre rajzoljuk.
Kedvező ennél a munkánál, ha egy beavatott nőszemélyt eksztázisba juttatunk és Erzulienak megengedjük, hogy birtokba vegye a testét. Ehhez kell Erzulie csónakjának a pecsétjét (veve) is a földre kell rajzolnunk, szintén a fehér kréta a legjobb. Majd mindkét babát a fotóval együtt egy előkészített helyre teszünk (pl. egy fatörzs) és egy másik füstölőt gyújtunk meg. Most már imádkozhatunk Erzuliehoz, a mágia megerősítéséért és megpecsételésért, melyben áldozataként egy pár rózsát viszünk. Emellett a következő szellemidézést mondjuk:

"ERZULIE, PECSÉTELD MEG EZT A
VARÁZST, KÖSD ÖSSZE
(NÉV) ÉS (NÉV) KETTEJÜKNEK A SZÍVÉT.
ERZULIE, FOGADD HÁLAADÁSKÉNT
EZEKET A RÓZSÁKAT,
MELYEKET NEKED HOZTAM. ERŐSITSD
MEG EZT A VARÁZST.
GYÚJTSD LÁNGRA (NÉV) SZÍVÉT.
FOGADD HÁLAADÁSKÉNT EZT
A FÜSTÖLÉST TŐLEM."

Amikor az előima befejeződött, a fotókat el kell égetnünk és a hamut a baba elülső nyílásába kell betömködni. Ezt az egészet a zöld gyertya pár csepp viaszával kell lezárnunk. Ezután a két babát az elülső oldalukkal egymással szembe kell helyezni és egy bőrszalaggal rögzíteni úgy, hogy egymással erősen legyenek összekötve. Az erősen összekötözött babákat egy segítőn keresztül a füstölő füstjébe kell tartani, mialatt a mutatót a két babára irányítjuk és végül ezt mondjuk.

"ÚGY, AHOGY MOST EZ A KÉT BABA ÖSSZE VAN 
KÖTVE, ÚGY LEGYENEK ÖSSZEKÖTVE (NÉV) ÉS
(NÉV) SZÍVEI. DAMBALLA LÉGY A TANÚM ÉS ADJ
ERŐT. EBBE A KÉT BABÁBA ADTAM A FÖLD
VÉDELMÉT. CSAK AZ TÖRHETI MEG EZT
A KÖTELÉKET ÉS PUSZTÍTHATJA EL A KÉT
BABÁT, AKI A SZERELMET MEGTÖRI. DAMBALLA AZ
ÉN TANÚM ÉS VÉDELMET AD. EZ AZ ÉN
AKARATOM ÉS TÖRTÉNJÉK ÚGY.

couple.jpgEzután Legba vevéjét rajzoljuk a földre. Ezzel a ceremónia befejeződik és átdolgozhatjuk a szerelmi varázs legutolsó lépését, az előkészített gyertya használatával.
A gyertyát átadjuk a megbízónak, a pontos utasításokkal együtt, hogy ezt egy héten belül el kell égetni. A megbízónak minden nap a gyertya elé kell ülnie és választottját kell beleképzelnie. A hét napon, melyen a gyertyát égetik, a behelyezett rubintok ki fognak esni. Ebből a hét kőből kell a választottnak ajándékot csinálni. Az mindegy, hogy ez milyen úton történik, közvetlen ajándékként vagy postai úton küldjük-e el neki, mert a kövek teljesen feltöltődtek az alkalmazott mágiával. El fog tartani még egy kis ideig, míg a varázslat hatása teljesen kibontakozik és két hónap is eltelhet míg érvényre jut. A mágia hatását egy szerelmi ouanga viselésével megerősíthetjük. Minden esetre fenáll annak a lehetősége, hogy Damballa - nem úgy, ahogy várjuk - a választott szívét lángra gyújthatja, mely nem az akaratán fog alapulni, és sorsában sem lehet előre látni.

(Forrás: Papa Shanga: A Voodoo-mágia gyakorlata)