Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bírósági, jogi ügyek

russia-takes-debt-owed-to-it-by-ukraine-to-intl-court-of-arbitration-in-london.jpg

Szerencsés bírósági ügyért
A bírósági tárgyalás előtt szárított kaszkarával /Cascara sagrada/ füstölnek, miközben a szerencsés végkimenetelért imádkoznak. A tárgyalóteremben Little John /Alpinia galangal/ gyökerét rágják és kiköpik a padlóra.

 

2. módszer
A vádlott nevét ráírják piros tintával egy lapra, tölcsérszerűen összefogják a papírt, szárított kapor magot /Anethum graveolens/ és koriander magot szórnak bele, a lapot óvatosan összehajtják, majd az egészet egy piros selyem kendőbe csomagolják. Ezt kilenc nappal a tárgyalás előtt készítik el és sötét, hűvös helyre teszik. Az ominózus napon a vádlottnak magánál kell tartania a kis csomagot, hogy szerencséje legyen. 

 

3. módszer
A következő művelethez egy Inflammatory Confusion nevű olajat használnak, melyet mákkal /Papaver rhoeas/ összekevernek és bedörzsölnek vele egy barna gyertyát, amelybe előzőleg belevésték vagy ráírták a megzavarni kívánt személy nevét. Miközben a gyertya ég, többször is elmondják kívánságukat és a szerencsés végkimenetelre koncentrálnak. A hatás fokozása érdekében fekete mustármagot /Brassica nigra/ is adnak a keverékhez.

 

4. módszer
A lényeg az, hogy a vádlott zsebében kilenc illatos ecetfa /Rhus aromatica/ bogyónak kell lenni. Sokan állították, hogy szerintük működött a dolog és enyhébb büntetést vagy kisebb bírságot szabtak ki rájuk. 

 

Kellemes beszédért
Akkor használják a vadászebnyelv /Liatris odoratissima/ szárított levelét amikor a beszédkészség elengedhetetlen, pl. tárgyalások és bírósági ügyek folyamán egy kis piros flanelbatyuban. Egyesek szerint ha egy férfi, piros selyemkendőbe csomagolt vadászebnyelv levelet hord magánál, akkor bármire rá tudja venni a nőket hízelgő beszédével.

hand-cuffs-1-rotator.jpg

Hivatalos személyek ellen
Rendőrök és adóellenőrök távoltartására az alábbi növények szárított keverékét alkalmazzák: édeskömény mag /Foeniculum vulgare/, oregánó levél /Origanum vulgare/, fekete mustár mag /Brassica nigra/, kaszkara kéreg /Cascara sagrada/. Ezeket egy kék kis flanelbatyuba teszik, végül a Tartsd távol a törvényt olajból 3 cseppet adnak hozzá. 

 

Nyugodt munkáért
Azok, akik a hatóságoktól tartanak a következőt teszik: oregánó levelét /Origanum vulgare/ és kaszkara kérgét /Cascara sagrada/ faszénre dobják és füstölnek vele, miközben a nyugodt, sikeres munkára koncentrálnak.