Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Egészség

o-voodoo-haiti-priest-facebook.jpgEgészség talizmán
Ha saját egészségünk erősítésére akarunk talizmánt készíteni, akkor ugyanazt az eljárást használjuk, mint a szerelmi talizmán készítésénél. A tartalom Loco istennek tetszőnek kell lenni, következésképpen gyógyfüvekből, kevéske fakéregből és hajból vagy ujjkörömből kell, hogy álljon. A hajnak vagy a körömnek közvetlenül a talizmán viselőjére kell vonatkoznia. Ezt a talizmánt Loconak kell szentelni és a vevéjével kell ellátni. A talizmánt a csupasz bőrön, a mellen kell viselni.

 

Betegség ellen
Fekete poloskavész /Cimicifuga racemosa/ porrá tört gyökerével körbeszórják a házat vagy a lakás padlójára hintenek belőle és kisöprik.

 

2. módszer
Ha a házban beteg van, akkor annak gyógyulása és további védelme érdekében egy fehér kis szövetbatyut helyeztek el az ágyában szárított angyalgyökér gyökerével /Angelica archangelica/, szárított kanadai aranygyökér gyökerével /Hydrastis canadensis/, és három csepp Áldás olajjal töltve.

 

3. módszer
Egy régi recept szerint pimpó levelét /Potentilla genus/ és főzőbanán levelét /Musa paradisiaca/ tejben kell forralni, majd miután kissé meghült, a beteggel meg kell itatni.

use-voodoo-doll_63d2076d84e5331c.jpg

4. módszer
Lázas betegség esetén, egy darab papírra háromszor egymás alá ráírják a következő szöveget: "Potmat Sineat", majd becsomagolják főzőbanán levelébe /Musa paradisiaca/ és a beteg köldökére helyezik. Rövid időn belül jelentkeznie kell a javulásnak.

 

Átok okozta betegség ellen
A helységet, ahol a beteg fekszik fel kell szórni lázfű /Eupatorium perfoliatum/ és angyalgyökér /Angelica archangelica/ porral, majd kisöpreni a házból.

 

Szenvedélybetegségek ellen
Ehhez eukaliptusz /Eucalyptus species/ levelével füstölnek vagy olaját párologtatják. Állítólag segít leszokni a dohányzásról, alkoholról és drogokról.