Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Egyéb

Örök barátságért
1828ebda70c3d85dced2cf5d523b4fe7.jpgKét személy egymásnak 7 darab szegfűszeget visz. Egy pamutzsinórra a terméseket rákötik és nyakláncként használják. A barátság mindaddíg megmarad amíg le nem veszik vagy amíg a lánc el nem szakad.

 

 

 

Kívánságok teljesüléséért
A kívánságot egy kis papírra leírják háromszor, majd egy gyermekláncfű /Taraxacum officinale/ gyökerét belecsavarják és néhány csepp szentelt vízzel vagy olajjal megszórják. Használnak még Mojo babot vagy afrikai kívánságbabot, 3db-ot /Vicia faba/ és Jób könnyei termését, 7 db-ot /Coix lacryma-jobi/. Ezt az egészet egy piros kis flanelbatyuban maguknál hordják a kívánság beteljesüléséig.

 

wish.jpg2. módszer
A kívánság bab /Vicia faba/ termését egy kis batyuba teszik. Fontos, hogy páratlan számú kívánságaik legyenek (leggyakrabban 1, 3, 7 számokat használják). Ennyi babszemet kell használni. Ezt hét napig maguknál hordják. A hetedik nap hajnalán elmennek a folyóhoz, s hátat fordítva annak, hangosan kimondják a kívánságokat, végül "az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, ámen" mondattal fejezik be. Ezután a bal válluk felett a vízbe dobják a kis batyut. Fontos hogy ne nézzenek utána, csak sétáljanak el onnan. Úgy tartják, a kívánságok a következő hét napban beteljesülnek.

 

Fűzfa baba, irányításért
Ha valakit irányítani szeretnének, a fehér fűzhöz /Salix alba/ fordulnak segítségért. Hajnalban kiásnak egy kelet felé növő gyökerét (kb. 20 cm-es darab elegendő), megmossák, s közben nevén szólítják, vagyis annak a nevét mondják ki akit irányítani szeretnének. A megmosott gyökérdarabot egy piros flaneldarabra fektetik, megszórják sóval, kénporral, fekete borssal és az "áldozat" hajszálával vagy körömdarabjaival, végezetül meghintik szenteltvízzel. A piros flanelt egymásra hajtják, alul és felül is erősen megkötözik, az összehajtás mentén pedig összevarrják. A bábu további részeinek csak a fantázia szab határt, viszont lényeges hogy a testi részbe belekerüljenek a felsorolt összetevők. Fontos, hogy miközben készítik, folyamatosan arra öszpontosítanak hogy ez az irányítani kívánt személy teste.  

 

Ingatlan kiadásért vagy eladásért
A következőket használják. Négy kocka kámfor, egy kockacukor, öt kis darab timsó. A ház négy sarkába kerül a kámfor, melyek tetejére rátesznek egyenként négy timsó darabot. Végül a kockacukrot úgy kell elhelyezni, hogy a bejárati ajtó küszöbéhez a legközelebb legyen, majd erre kerül az ötödik timsó darabka. Ezzel úgymond felhívjuk a figyelmét a bérlőknek vagy vásárlóknak.