Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gonosz ellen

Gonosz ellen

voodoo.jpgA védővarázslatot minden mágiánál űzik és különösen a voodoonál egy nagyon fontos pont. Mindig vannak irigyek, akik kárt akarnak okozni vagy egy bokor, akit megbíztak, hogy egy ártóvarázslatot vagy egy ellenmágiát hajtson végre. Tehát gondosan kell védekeznünk, hogy magunk ne váljunk áldozattá. Itt most egy védővarázslatra fogok rátérni, mellyel a voodoot feltétlenül uralni fogjuk. Ha úgy érezzük, hogy egy mágikus támadásnak vagyunk kitéve, akkor haladjunk a következő lépéseknek megfelelően:
1. Először gondoskodjunk egy fekete gyertyáról vagy készítsünk egy voodoo babát, ami a támadót fogja ábrázolni. 
2. Másodjára gondoskodjunk kiközösítő tömjénről és egy voodoo védőolajról (az illetékes üzletekben kaphatóak). 
3. A fekete gyertya előkészítése: gondoskodjunk két karneolról és ezeket dolgozzuk bele a gyertyába, a gyertya felső felébe rajzoljunk egy koponyát, az alsó felébe Legba vevéjét. Ezután a gyertyát voodoo védőolajjal bekenjük, méghozzá a felső rész közepétől felfelé és majd az alsó rész közepétől lefelé. A gyertyát tekerjük ezüstfóliába, a támadótól való védelem miatt.

il_340x270.1081607140_ek3e.jpg4. A baba előkészítése: gondoskodjunk egy kevéske lenanyagról, készítsünk ebből egy babát, amit legjobb szalmával vagy rizzsel megtölteni. Ezután a babára az emberre jellemző ismertetőjeleket kell felfesteni: szemet, szájat, orrot stb., majd ellátjuk Legba vevéjével. Ha a szükséges anyagok együtt vannak, hogy a támadás ellen hatékonyan felléphessünk, a voltaképpeni védővarázslat elkezdődhet.
5. Az előkészített anyagokat egy tiszta asztalra kiterítjük és a helységet kiközösítő tömjénnel megtisztítjuk. A helység minden sarkába muszály egy pár csepp voodoo védőolajat hinteni, hogy minden égtáj felől védve legyünk. Ezután meggyújtjuk a fekete gyertyát és a babát az asztalra helyezzük, hogy az arcát láthassuk. Bal kézbe vegyük a mágikus mutatót, jobb kezünkbe a varrótűt. Most kezdjünk el a babával ráolvasni:

"AKÁRKI IS VAGY, TÁMADÓ, EBBEN A LÉLEKBEN A
SZERENCSÉTLENSÉGEM LAKOZIK, MELY
LÉLEKTŐL ROMLÁSOM SZÁRMAZIK.
A FÁJDALMAIM EZEKRŐL
AZ AJKAKRÓL EREDNEK, 
AMIT A HALÁL LÉPÉSEI KÖVETNEK.
MEGÁTKOZOM AJKAID,
NYELVED ÉS SZEMEID,
MEGÁTKOZOM KEZEID ÉS SZÍVEDET.
MIT VELEM MŰVELSZ, AZ LEGYEN A TE
BŰNTETÉSED."

6. Minden átok után szúrjunk egy tűt a támadó (baba) illetékes testrészébe, hogy ezzel kínozzuk és a mágiáját visszaküldjük. Ezután a következő ráolvasást hajtsuk végre az egész megpecsételéséül:

"UGYANAZON MÁGIÁJA, AKI KÉPEM ALAPJÁN
ELKÉSZÍTETTE HASONMÁSOMAT,
ALAKOMAT UTÁNOZVA ROSSZAT TESZ VELEM,
HÉTSZERESEN LEGYEN EZÉRT MEGBÜNTETVE - 
EZT A MÁGIÁT DAMBALLA MEGSZÜNTESSE,
MAMAN CELIE, ERZULIE ÉS MINDEN
JÓ LOA SEGÍTSÉGÉVEL.
AZ ATYA, A FIÚ ÉS A SZENTLÉLEK NEVÉBEN."

dd0846889f933042dd21b1d549c1deac.jpg7. Most temessük vagy égessük el a babát egy földes, házhoz közeli helyen. A hamut elássuk és rávisszük Ghedes vevéjét csakúgy, mint a Petro-jelképet a sírra.
8. Ezután saját ruházatunkat és minden személyes tárgyunkat idegen mágikus tárgyak után át kell kutatni, ez lehet egy toll, egy tű, egy cetli mágikus formulával, egy kő, egy boszorkánypalack és még sok ehhez hasonló. Ha valami gyanúsat találunk, aminek támadót szolgáló tárgynak kell lennie, a tengerbe vagy egy folyó vizébe kell hajítanunk. Ezután az egész lakást kiközösítő tömjénnel, voodoo védőolajjal kell megtisztítani. A kiközösítő tömjén hamujával minden helységbe pentagrammát kell rajzolnunk a padlóra. Ezenfelül a bejárati ajtó elé Damballa vevéjét kell rajzolnunk. Ezzel az egész lakást megtisztítjuk és megvédjük a további mágikus támadásoktól.
9. Önmagunk megtisztítása és megvédése miatt, rajzoljunk hét egymás utáni napon, mindig ugyanabban az időben, egy keresztet a homlokra voodoo védőolajjal. Ugyanezt tegyük meg minden lakótársunkkal is, hogy ettől a támadástól őket is megvédjük.
10. Egy védőouanga viselése nagy előny az illetékeseknek. A tartalma egy kevés orbáncfű levélből, valamicske hamuból (tömjéné), egy fehér galambtollból, egy csipetnyi kerti földből és egy türkizből áll. Az Ouangát szenteltvízzel kezeljük és Erzulienak, az ég és a Föld királynőjének szenteljük.

Biztosan létezik egy sor másik lehetőség is, ami a mágikus támadások ellen megvédi a családot, a barátokat vagy a mágikus eszközöket is. Le fogok írni még egy további intézkedést, hogy valóban egy intenzív munka váljon lehetővé ebben az irányban.
A mágikus támadónak mindig adódik egy lehetőség, egy nem biztosított bejárat az áldozat megtalálására, például egy védtelen ablak. Itt a támadási út lezárásához tegyünk egy üveg szenteltvizet az ablakdeszkára és mindkét oldalára egy-egy fehér gyertyát. A vízbe egy feszületet kell helyezni és mondjuk el a következő imát:

"ÚR A MENNYBEN, VÉDD MEG (NÉV)
A GONOSZ HATALMÁTÓL. LEGYEN EZ A VÍZ A
LEGYŐZHETETLEN TENGER.
ÚR A MENNYBEN, TÖLTSD MEG EZT A HELYET
A TE ERŐDDEL.
LEGYEN EZ A VÍZ A LEGYŐZHETETLEN TENGER.
ÚR A MENNYBEN, JÓSÁGOS VAGY ÉS HATALMAS."

Ezután az ima után vegyük ki a feszületet a vízből és gyújtsuk meg mindkét fehér gyertyát. Ehhez mondjuk el:

"MENNYEK FÉNYE, VIGYÉL FÉNYT
A SÖTÉTSÉGBE.
MÁRIA ANYA, TEDD KEZED (NÉV)RE.
MENNYEK FÉNYE ŰZD EL A GONOSZT.
ERZULIE, TEDD KEZED (NÉV)RE.
MENNYEK FÉNYE, VIGYÉL FÉNYT A SÖTÉTSÉGBE."

5-300x300.jpgMindkét gyertyát az ima után el kell oltani, de eltávolítani nem szabad. Az üveg vizet sem szabad eltávolítani. A víz elpárolgása után töltsük meg újra és kezdjünk egy új imát. Ezt egy hónapig kell ismételni. Ez az idő általában tökéletesen elegendő, hogy hosszantartó védelmet biztosítson és kiközösítse a veszélyt. Emellett figyelni kell arra is, hogy a hónap eltelte után a gyertyát és az üveg vizet el kell távolítani és ugyanerre a helyre a feszületet kell helyezni, megszokott módon ugyanazt a feszületet használjuk, amit előtte a vízbe merítettünk. Egy ilyen feszület ablakba helyezése nem nehéz, nem zavaró és nagyon hatásos. Néha furcsának tűnhet, hogy éppenséggel egy feszületet kell az ablakba helyezni és nem egy tollal rendelkező voodoo eszközt, de a feszület a voodoo vallásban is figyelemre méltó szerepet játszik. A viznek is fontos jelentése van a voodooban. Sok Loa vízisten, pl. Damballa és Erzulie, és a víz természetes és szent erőforrásként is érvényes.
Egy tojással és egy kis szoborral való munka lehetősége is fennáll, ilyen kis szobrok már az arawak indiánoknál, Hispánia szigetén az őslakóinál is megtalálhatóak, és már megvolt, mielőtt Kolombusz felfedezte volna Amerikát, amit a mágikus támadások elleni védelemre és a betegek gyógyítására használtak. Ezeknek a szobroknak a neve időközben feledésbe merült, egyesek LOCOT, DAMBALLÁT vagy más fontos Loát látnak benne. Az arawak indiánok befolyása a voodooban napjainkig bizonyítható.

il_570xn.1087257903_5k5y.jpgHa tudunk valakiről, akit gyakran visszatérő rémálmok kínoznak, megmagyarázhatatlanul belázasodik vagy bizonyítékunk van egy mágikus támadásra, egy védőszobrot tehetünk a beteg ágya alá és a megfelelő Loát segítségül hívhatjuk. A szobor elkészítéséhez megfelel a természetes agyag vagy a modellezőmassza. A természetes agyag feldolgozásánál felléphet pár nehézség, mert csak keveset állíthatunk jól a szolgálatunkba a sütőkemencében a munkadarab tartóssága végett. Miután a szobrot az ágy alá tettük és a megfelelő Loát segítségül hívtuk, álljunk a beteg elé, vegyünk egy tyúktojást (egy világos tyúktól) a kézbe. A tojást tartsuk a beteg feje fölé és kis távolságban az egész test fölött lassan mozgassuk lefelé. Emellett mondjuk a következő szavakat:

"LOA-PETRO, VEDD EZT A TOJÁST ÁLDOZATUL.
HAGYD EL (NÉV) TESTÉT.
SÖTÉT ERŐ, VEDD EZT A TOJÁST ÁLDOZATUL.
HAGYD EL (NÉV) TESTÉT.
LOA-PETRO, VEDD EZT A TOJÁST ÁLDOZATUL.
HAGYD EL (NÉV) TESTÉT ÉS SZÁLLD
MEG E TOJÁST."

Ezt a ceremóniát többször meg kell ismételni, míg azt nem érezzük, hogy a tojást lassan megszállják, észlelhetünk emellett hőséget, súlyfelvételt, hideget vagy enyhe vibrálást is.
A Loa-Petro és más kedvezőtlen erők a legtöbb esetben elfogadják áldozatul a friss tojás alakját és megszállják azt. Egy ilyen tojás egy még meg nem született életet jelképez, ami védtelen és nincsen saját akarata
Ha a tojást egy ilyen lényiség megszállta, üssük egy fehér porcelántányérra, hogy a benne található Loát elbocsáthassuk, és hogy a köztes világba visszaküldhessük. Ezután a beteg teste felszabadulhat és felépülhet, amit többnyire egy mély és pihentető alvás vezet be. Hogy a bokor az áldozatát hasonló módon megtámadhassa, a rituáléját újra végre kell hajtania, ezen idő alatt felépíthetünk egy kielégítő védekezést.
A kicsi, ágy alatt található szobornak, mindenképpen a helyén kell maradnia és ezt gondosan, mindenféle sérüléstől meg kell óvnunk, mivel a megfelelő Loa nem fogja elfogadni és megszállni. Mikor a megfelelő védelmet akarjuk, a Loco, Legba, Damballa és Erzulie vevéjét az ágy alá kell rajzolni. Néhány bokor még különféle füstöléseket is használ, a Loa beleegyezése, odacsalása és a védelem felerősítése miatt.
Miután a beteg a kezelés után felébredt, gyógyteát kell neki adni, ami orbácfűből, rozmaringból, golgotavirágból és csalánból áll.Az összetevőket egyenlő részben összekeverjük és jól felfőzzük. A mágikus befolyástól a beteg teste még le van gyengülve és sürgősen össze kell szednie magát.

(Forrás: Papa Shanga: A voodoo-mágia gyakorlata)


Gonosz pletykák ellen
il_340x270.1146001957_jg6z.jpgA temetőben meggyújtanak egy fekete gyertyát és egy papírra felírják annak a nevét háromszor, akitől a pletyka indult. Elkészítenek egy üvegben a következő növényekből álló keveréket: aloé /Aloe vera/ por, bűzös husáng /Ferula assa-foetida/ por, egy egész chili paprika, egy darab timsó, végül annyi ecet hogy a keverék folyékony halmazállapotúvá tudjon válni (a timsó és a chili kivételével persze). A papírt megyújtják és a hamut az előző keverékhez szórják. Ezután jól összerázzák, miközben a következőt mondják: Uram, ne szégyenüljek meg, mivelhogy hívlak téged; a gonoszok szégyenüljenek meg és pusztuljanak a Seolba. A hazug ajkak némuljanak el, a melyek vakmerően szólnak az igaz ellen, kevélységgel és megvetéssel. Végezetül az üveget a fölbe temetik.

2. módszer
Amikor valaki pletyka tárgyává válik, a timsóhoz fordul segítségért. Egy tasak porított timsót a pletykálkodó nevét tartalmazó cetlivel együtt egy dohánytartóba teszi, majd naponta háromszor elmondja a következőket: Uram, ne szégyenüljek meg, mivelhogy hívlak téged; a gonoszok szégyenüljenek meg és pusztuljanak a Seolba. A hazug ajkak némuljanak el, a melyek vakmerően szólnak az igaz ellen, kevélységgel és megvetéssel. Ettől néhány nap múlva "a timsó összehúzza az illető száját."

 

Negatív erők eltávolításáért
il_fullxfull.547047297_suux.jpgSzárított angyalgyökér gyökér /Angelica archangelica/ és szárított levendulával /Lavandula angustifolia/ füstölnek a lakásban és a ház körül a gonosz szellemek, negatív energiák ellen. 

2. módszer
Szárított babérlevelet /Laurus nobilis/ raktak a lakás minden sarkába, vagy egy vödör vízbe dobtak néhányat és ezzel mostak föl. 

3. módszer
Fekete poloskavész /Cimicifuga racemosa/ porrá tört gyökerével körbeszórták a házat vagy a lakás padlójára hintették és kisöpörték.

4. módszer
A rozmaring /Rosmarinus officinalis/ egy erős hárító növény, így a házak elé gyakran ültetik, vagy szárított formában egy kis kék zsákocskában a bejárati ajtó fölé függesztik.

5. módszer
A szárított bazsalikom /Ocimum basilicum/ levelét három napig vízben áztatják, majd a vízzel megszórják a küszöböt. Ez távol tartja a negatív energiákat, bevonzza a szerencsét, sikert és megteremti a boldog családi légkört. Néhányan a konyka padlójára szórják a szárított leveleket, utána összesöprik és elégetik, mert a gonosznak ott nincs maradása ahol bazsalikom volt.

 

Lelki nyugalomért
Egy fehér flanelbatyuba teszik az alábbi hozzávalókat: szárított orvosi ziliz levél /Althea officinalis/ és szárított angyalgyökér gyökér /Angelica archangelica/. A voodoo hívők szerint megvédi őket a gonosztól, a betegségektől és a bánattól ha maguknál hordják.

 

Átkok visszafordításáért
male_fig_candle_-_rs.jpgEgy fekete, emberformájú gyertyát, amely az ellenséget jelképezi, ráfektetik egy piros anyagdarabra, ráteszik a szederlevelet /Rubus fruticosus/, megszórják fekete sóval, az egészet felgöngyölik és átkötik egy fekete szalaggal. Ezután kalapáccsal hármat ütnek rá, miközben hangosan visszakívánják az átkot a ,,feladónak". Ezt hét napon keresztül teszik a csomaggal, miközben mindig ugyanazokat a szavakat ismétlik, majd egy kiszáradt kútba vagy valami mély lyukba dobják.

2. módszer
A következő módszert a szabadban szokták elvégezni. Egy tükröt a földre fektetnek, közepére egy égő fekete gyertyát tesznek. A megátkozottnak vélt személyt alsónadrágra vetkőztetik, majd porrá tört rákpáncéllal jól megszórják. Az áldozatnak rákjárásban (vagyis hátrafelé) kell a gyertya körül köröznie az óramutató járásával ellentétes irányban midaddig, amíg azt nem érzi hogy megszabadult a rontástól. Ekorra már valószínűleg visszaszállt az átok a "feladóra".

3. módszer
A Paradicsom magjai nevű növény magjait /Aframomum melegueta/ ráragasztják két Mihály arkangyalt ábrázoló kártyára, majd a lapokat az első és a hátsó ajtóhoz viszik. Ezután kilenc magot a cipőjükbe tesznek, kilencet a szájukba és hangosan felszólítják a negatív erőt hogy távozzon, majd a magokat a földre köpik.
Ezzel még csak kitessékelték az átkot, vissza is kell küldeni. Ehhez szintén használnak Paradicsom magjai magot, szárított pirospaprikát, fekete mustármagot /Brassica nigra/, fekete borsot /Piper nigrum/ és mákot /Papaver somniferum/. A hozzávalókat porrá törik és az átok küldőjének küszöbére szórják.

 

Szemmel verés ellen
letoltes.jpgA szemmel verés elhárításához a következőt teszik: egy fehér kis flanelbatyuba köménymagot /Carum carvi/, szárított angyalgyökeret /Angelica archangelica/, lenmagot /Linum usitatissimum/, kanadai aranygyökér szárított gyökerét /Hydrastis canadensis/ teszik és három csepp áldás olajat. Csecsemők esetén a kiságy alá vagy a babakocsi párnája alá rakják, idősebb gyermekek a zsebükben hordják.

 

Gonoszűző amulett
A sulyom /Trapa natans/ egy Magyarországon is előforduló vízinövény, melynek bizarr megjelenésű magját amulettként hordták maguknál nyakláncra vagy ajtóra függesztve gonoszűzés céljából.

 

Átkok megtörésére
A szárított kapor levelét /Anethum graveolens/ összekeverik sóval és a szobák sarkaiba szórják.

 

Átkok, betörők ellen
A negatív erők és betörők távoltartására különböző páfrányok szárított leveleit szórják belülről az ablakpárkányra. Egy másik módszer amit a gonosz erők eltávolításánál alkalmaznak: a páfrányleveleket szétszórják a lakásban, majd ezután kisöprik az ajtón.

 

Gonosz szellemek, rémálmok ellen
A gyömbér /Zingiber officinale/ porrá őrölt szárított gumóját széthintik az udvaron a negatív erők ellen. Rémálmok esetén egy egész gyömbérgumót raknak a párnájuk alá.

 

Hamis barátok, gonosz varázslatok ellen
Amikor valaki úgy sejti hogy azért csalják egy bizonyos helyre hogy rontást tegyenek rá, előzőleg a cipőjébe szór kígyógyökér /Polygala senega/ port. Ezután már bármivel próbálkozhattak, nem tudtak ártani semilyen gonosz praktikával. 

 

Démoni erők ellen
92b7c9bd81ad9ef2770e98ce08a33d8f.jpgA salamonpecsét /Polygonatum multiflorum/ szárított gyöktörzsét használják ilyen esetekben. Kivédéshez egyszerűen az ablakpárkányra teszik vagy a rossz energiák eltávolításához tömjénnel vegyítve füstölnek vele.

 

Rontáshárító fürdő
Az égő kecskerágó /Euonymus atropurpureus/ szárított kérgét kb. 1 liter vízben felforralják, majd kicsit hagyják kihűlni. Ezt keverik a fürdővízhez hét napon keresztül, viszont a hetedik napon a hajukat is ezzel mossák. Minden fürdés után, a használt vizet, egy öreg fa tövébe öntik. 

 

Ellenség összezavarására
Ehhez fekete mustár magját /Brassica nigra/ összekeverik kénporral, majd az ellenségük küszöbére szórják. Az is előfordul hogy egy maréknyi mustármagot az udvarukba dobnak, hogy bosszúságot és balszerencsét hozzon az ellenséges személyre.

 

Ellenség távoltartására
Egy kisebb üvegpalackba az alábbi összetevők kerülnek: Fekete bors /Piper nigrum/ őrölt vagy egész is jó, só, pirospaprika /Capsicum annuum/ és kénpor. Ezután az üveget lezárják és a nemkívánatos személy házának bejárata közelében elássák azt. 

 

Irígykedők ellen
Ha valakinek irígységből ártani akarnak az hordjon magánál egy kék flanelbatyuban szárított nagy útifű levelet /Plantago major/ némi főzőbanán levéllel /Musa paradisiaca/ keverve, vagy akassza az autójába a visszapillantó tükörre.

 

Álbarátok ellen
Egy kis piros flanelzsákba macskaszem kagylót, egy csipet ruta levelet /Ruta graveolens/ és szilfa kérget tesznek hogy megvédjék magukat a hamis barátok által terjesztett pletykáktól, rágalmaktól.

 

Boszorkányflaska
il_340x270.789878715_rq7m.jpgBoszorkányflaskát akkor készítenek, ha valaki úgy gondolja hogy folyamatos ártó praktikának van kitéve és vissza szeretné küldeni ezt a "feladónak". 
Egy papírra felírják az átokküldő nevét szénnel, majd belerakják az üvegpalackba. Ezután jöhet a Bűzös husáng /Ferula assa-foetida/ porrá tört gyökere, Macskagyökér /Valeriana officinalis/ gyökere, fekete tyúk tolla, fekete szénpor, valamint a legfontosabb: a rosszakaró hajszála. Ha minden benne van az üvegben, belevizelnek és közben visszakívánják az átkot. Ezután lezárják a palackot, fekete gyertya viaszát csöpögtetik rá és elássák az ármánykodó háza közelében, lehetőleg olyan helyen, ahol a leggyakrabban jár.