Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pénz, szerencse

Pénzért, szerencséért                                                                               
s-l300.jpgA lucerna /Medicago sativa/ leveit megszárítják, majd egy kis zöld flanelbatyuba teszik. Ezt hordják maguknál amikor kártyáznak vagy egyéb szerencsejátékot játszanak.

2. módszer
A báránypirosító /Alkanna tinctoria/ szárított gyökerét összekeverik pacsuli /Pogostemon patchouli/ levéllel és elégetik, miközben a következőket mondják: Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm. Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért.  Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem.  Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam. Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig.

3. módszer
Egy zöld flanelbatyuba teszik az alábbi hozzávalókat: egész szegfűbors /Pimenta dioica/, szerecsendió /Myristica fragrans/, kamilla /Matricaria recutita/, viaszbokor bogyója /Myrica cerifera/, fahéj /Cinnamomi cortex/,  lucerna  /Medicago sativa/, zöldhúr /Sagina subulata/ és a játék alatt maguknál tartják.

4. módszer
lg_money_candle_day.jpgAz Indián kurkuma /Curcuma caulina/ porrá őrölt gyökérgumóját használják. A kezüket bedörzsölik a porral, majd egy zöld gyertyát meggyújtanak és miközben a kezükben fogják az égő gyertyát, a kívánt nyereményre összpontosítanak néhány percig. Ezt annyi napig ismételik, amíg a szerencse melléjük nem szegül. 

5. módszer
A kék nőszirom /Iris virginica shrevei/ szárított és apróra vágott gyökérgumóját minden pénteken elégetik, vagy egy darabot zöld kis batyuba csomagolnak és a pénztárcájukba teszik. Hitük szerint így soha nem fogy ki belőle a pénz.

6. módszer
A fahéj /Cinnamon cortex/ darabkáival vagy porjával cukrot vegyítenek és ezt szórják a küszöbre. Másik módszer: egy zöld batyuba egész fahéjdarabokat tesznek kiegészítve szerecsendió termésével /Myristica fragrans/, kamilla szárított virágával /Matricaria chamomilla/, szamócafa szárított kérgével /Arbutus unedo/, szegfűbors szárított termésével /Pimenta dioica/, lucerna szárított levelével  /Medicago sativa/, szárított zöldhúrral /Sagina subulata/, végül három csepp pénz rajz olaj. Ezt akkor hordják maguknál, amikor szerencsejátékot játszanak vagy üzletet kötnek.