Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szerelem, szexualitás

Afrodiziákum

Egy igazán érdekes téma: hogyan tudja az ember a partnerét (vagy a jövendőbeli partnerét) a gyönyör egy ismereretlen dimenziójába vezetni. Éppen a karibi térségben vált ismerté szerelmi italként (Afrodiziákum), nem utolsó sorban egy fontos alkotórészen, a fehér rumon keresztül.
Cukornádültetvények még manapság is sok karibi szigeten léteznek úgy, ahogy Hispánia szigetén is, Haiti részén, a voodoo "születési helyén".
Most egy ilyen szerelmi ital előállítását fogom elmagyarázni. Elsőként egy üveg fehér rumra lesz szükségünk, (a Baccardi a legfinomabb) ami minden szupermarketben kapható. A többi összetevőt valamennyire nehezebb megszerezni. A hozzávalók egyesével a következők:

drinks_voodoo_lg.jpg1. Egy üveg fehér rum,
2. egy rúd fahéj,
3. egy rúd vanília,
4. 30 g Folia Damianae (Damiana levél),
5. 30 g tiszta ürömfű,
6. 3-4 chiliborsó,
7. egy kis darab lávakő,
8. kevéske barnacukor és méz.

Az összes összetevőt keverjük össze rummal és egy hétig nem túl hideg helyen tároljuk. A megadott hét után szűrjük le az összetevőket, az ital nem lesz túl erős és az íze sem lesz keserű.
A szerelmi italt egy odaillő varázslattal is fel lehet erősíteni. Ehhez két, kézzel húzott gyertyáról kell gondoskodni, amit majd Loco és Erzulie vevéjével kell ellátni, és az lesz a legjobb ha egy mágikus olajjal is bekenjük. Az olaj alkotórészei:

1. kevéske pacsuliolaj,
2. kevéske jázminolaj,
3. kevéske rózsaolaj,
4. egy jó csepp mósuszolaj

Az olajakat összekeverjük egymással és egy kis csipet Folia Damianaeval (Damiana levél) látjuk el. Az érlelést néhány napra el kell nyújtani, mielőtt ezzel a gyertyákat kezelnénk. Az olajjal bekent gyertyákat az afrodiziákumos üvegtől balra és jobbra kell felállítani. A bal oldalon az Erzulie vevéjével rendelkező gyertya lesz felállítva, a jobb oldalon pedig a Loco vevével rendelkező gyertya. Az üveg elé pedig a legjobb az lesz, ha Erzulie csónakjának a jelét rajzoljuk fehér krétával.
/képnek: erzulie vevéje, erzulie csónakja, loco vevéje/

Amikor ez megtörtént, akkor a gyertyákat megszenteljük a következő formulával:

"ERZULIE, IRÁNYÍTSD GYÖNYÖRÖD EREJÉT
EBBE A PALACKBA. ERZULIE VEZESD
A GONDOLATOMAT, A CSÓNAKODON (NÉV)
SZÍVÉHEZ ÉS VEZESD (NÉV) LELKÉT HOZZÁM.
ERZULIE, ÉG ÉS FÖLD KIRÁLYNŐJE, AKINEK EZT A
KÉT GYERTYÁT SZENTELEM, HOGY A
SZÁNDÉKOM SIKERÜLJÖN."

10418247_1552130475060760_2224881112355821357_n.jpgEzt a szellemidézést négyszer kell megismételni, az égtáj és a szél négy irányába mondva. Ezután meggyújtjuk a megszentelt és megkeresztelt gyertyát és hagyjuk leégni a felét.
Este, amikor az "áldozat" a szerelmi italt megitta, a maradék gyertyarészt is el kell égetni, a mágia megpecsételése miatt. Természetesen az "áldozatnak" nem szabad a szándékunkról tudnia, különben valószínűleg nem fogja az afrodiziákumot bevenni vagy védekezni fog a mágia ellen. Itt és most sok sikert.


Most egy második afrodiziákumot kell megemlítenem, melynek az összetevői teljesen eltérnek az elsőtől, mégis a működési módja éppoly sokatmondó. Az elkészítésénél és a használatánál is találhatunk némi különbséget. Egyfajta élénkítő pépet készítünk, amit a kiszemelt partner ételébe vagy italába kis adagokban keverünk.
Ehhez szükségünk van egy májusi gyöngyvirág, jázminvirág, jánosfű, borsmenta levelére és virágszárára és a passióvirág két levelecskéjére. Ennek az afrodiziákumnak az adagolásával óvatosan kell bánni, mert a májusi gyöngyvirág a digitáliszhoz hasonló hatóanyag mellett Convallatoxint is tartalmaz (mérgező, csak érdekességként említem ezt a receptet!). A passióvirág anyaga fáradtságot idéz elő és nagyon nyugtató érvénnyel bír, a jánosfűnek is nyugtató hatása van. A menta és a jázmin finom íze összekeverve a többi összetevővel, felerősíti az érzékeket és ugyanakkor nyugtatóként is hat.

frloil.jpgMikor a fent ismertetett hozzávalókat összeállítottuk, ezeket finomra zúzzuk úgy, hogy egy krémes szubsztancia keletkezzen. Az elkészítése után azonnal kezdjük el használni. A még nagyobb hatékonyság érdekében használhatunk varázslatot és füstölést is.
A füstölő előállításához gondoskodjunk egy kis üveg tiszta mósuszolajról, kevéske pacsuliról és egy kevéske damiana levélről. Így mint az első afrodiziákumnál is, két zöld gyertyáról kell gondoskodni, és azokat az Erzulie vevéjével és csónakjával kell ellátni. Az afrodiziákum előállításánál és felszentelésénél fontos Erzulienak áldozatot hozni, mert az istennőhöz imádkozunk a tetterős segítségért tervezett szándékunk sikeréhez. Ezzel a két gyertyával áldozunk neki.
Az összetevőket egy kis csészébe felhalmozzuk. A keverékkel nagyon sok alkalmazást hajthatunk végre, abban az esetben, ha erre szükség van. A hőn óhajtott látogatásának jövetele előtt, cseppentsünk egy csepp olajat a füstölőszénre, és azonnal nagyon kellemesen jóleső illat támad a helyiségben. Az illat nemcsak az "áldozat" érzékiségének a felélénkítésére szolgál, hanem Erzulienak is segít ezzel manifesztálódni és jelen lenni, amikor a ráolvasást elkezdjük.
Ha az illat erősnek tűnne, akkor sem szabad az ablakot még egy pillanatra sem kinyitni.
A füstölés ideje alatt a már korábban érintett pépet valamennyi vízzel kell elkeverni, és egy palackba tölteni, majd egy tiszta asztalra állítani. A palack mellé helyezzük a két preparált gyertyát, rajta a vevével, és meggyújtjuk. Kezünket a palack felett tartva a következő ráolvasásba kezdünk.

"ERZULIE, IRÁNYÍTSD GYÖNYÖRÖD EREJÉT
EBBE A PALACKBA, ERZULIE VEZESD
A GONDOLATOMAT,
A CSÓNAKODON (NÉV) SZÍVÉHEZ
ÉS VEZESD (NÉV) LELKÉT HOZZÁM.
ERZULIE, ÉG ÉS FÖLD KIRÁLYNŐJE,
AKINEK EZT A KÉT GYERTYÁT SZENTELEM,
HOGY A SZÁNDÉKOM SIKERÜLJÖN."

Mint ahogy az könnyedén felismerhető a két gyertyáról és a ráolvasásról, ugyanarról a rituális cselekményről van szó, mint a korábban felidézett szerelmi varázslatnál.
Miután a sokat ígérő este véget ért, a visszamaradt gyertyát el kell égetni, hogy ezen esetben is meg legyen pecsételve a mágia. Ennél a receptúránál is sikert és sok szerencsét kívánok.

 

Szerelem talizmán

Hogy valakinek a szerelemben boldogságot és egészséget ajándékozhassunk, egyszerű eszközökkel is készíthetünk talizmánt. Ehhez szükségünk van egy kb. ujjnyi vastag bambuszrúdra és bőrpántra, amivel a talizmánt a nyakunkban hordhatjuk. A bambuszrudat annyira kell kivájni, hogy egy kis üreg keletkezzen. Az üregbe alkalmazás szerint künönféle anyagokat fogunk bevezetni.
Ha a szerelemben boldogságot kívánunk elérni, akkor a tartalmat úgy válasszuk ki, hogy az Erzulienak tessen, tehát használjunk egy kevéske sárgarezet, rózsát és kék virágot. Lehetőség szerint egy személyes tárggyal vagy a választottéval dolgozzuk egybe, hogy a hatását biztosra vehessük. Ha nem áll ilyesmi a rendelkezésünkre, akkor rá is írhatjuk a választott nevét a talizmánra.
A felső nyílást viasszal, gyantával vagy más természetes anyaggal zárjuk le. Legvégül a bőrpántot helyezzük rá, az előállítása tehát bizonyos módon hasonlít a szerelem-ouangáéra. Miután elkészítettük a talizmánt, már csak Erzulie vevéjét kell rárajzolnunk és a talizmánt megszentelnünk. (Lásd az ehhez tartozó fejezetet az Ouangáról.)

(Forrás: Papa Shanga: A voodoo-mágia gyakorlata)

 

Tartós kapcsolatokért, gonosz ellen
A vérpipacs /Sanguinaria canadensis/ szárított gyökerét és rozmaring /Rosmarinus officinalis/ szárított levelét egy piros kis flanelzsákba az ajtó fölé akasztják abban a hitben, hogy a negatív erőket a lakáson kívül tarthatják és a kedves vendégeket vagy udvarlót ,,bevonzzák" a házba.

 

Nemkívánt udvarló ellen
Fekete poloskavész /Cimicifuga racemosa/ teában fürdenek.

 

Szerelmi csábításért
174660021.jpgA kardamom /Elettaria kardamum/ szárított és porrá tört magját belekeverik az ,,áldozat" italába (mivel a kardamom fűszernövény nem veszélyes). Mások az alábbi keveréket egy piros kis flanelbatyuba rakják és maguknál hordják: szárított rózsabimbó, kubebabors bogyó /Litsea kubeba/, szárított damiana levél /Turnera diffusa/, borókabogyó /Juniperus vulgaris/, macskamenta levél /Nepeta cataria/, vöröshere szárított virága /Trifolium pratense/, rózsaszirom, levendula szárított virága /Lavandula angustifolia/. Úgy gondolják hogy így nagyobb csáberőt tudnak bevetni a másik fél felé.

 

2. módszer
A macskamentát a testiségre kiéhezett nők használják, mivel úgy hiszik a macskamenta úgy vonzza a szeretőket az ágyba mint macskamenta a macskát. Egy piros kis flanelbatyuban hordanak maguknál szárított macskamenta /Nepeta cataria/ levelet vagy az ágy négy sarkához szórják. Egy másik módszer, hogy a növény leveleit három napig whisky-ben áztatják, majd teliholdtól kezdve 21 napon keresztül minden este meghintik vele a küszöböt.

 

3. módszer
talisman-love.jpgEgy nagy edény vízbe az alábbi növényi szárítmányokat teszik: vöröshere virága  /Trifolium pratense/, levendula virága /Lavandula angustifolia/, vörösrózsa bimbók, damiana levél  /Turnera diffusa/, lestyán levele /Levisticum officinale/, macskamenta levele /Nepeta cataria/, gyömbér gumója /Zingiber officinale/. Ezt a keveréket kilenc napon át alkalmazzák minden este hajmosás céljából. A kilencedik alkalommal háromszor kimondják a kívánt személy nevét, és amikor végeztek a tisztálkodással a vizet kelet irányába öntik ki. Hitük szerint ez hozzájuk vonzza a kiszemelt embert.

 

4. módszer
Egy piros kis flanelbatyuba a következőket teszik: szárított tárnicsgyökér /Gentiana species/, szárított rózsabimbó, levendula /Lavandula officinalis/ szárított virága, vörös here /Trifolium pratense/ szárított levelét, damiana /Turnera diffusa/ szárított levelét, macskamenta /Nepeta cataria/ szárított levelét, három csepp Szeress engem olajat és szintén három csepp Gyere hozzám olajat (vagy rózsaolajat). Ezután a megbabonázni kívánt személy néhány hajszálát is a batyuba teszik és a papírra írt nevét. Az így elkészült amulettet maguknál hordják.
Néhányan csak szárított tárnicsgyökeret dobnak a parázsra, meggyújtanak egy piros gyertyát és a kívánt személyre összpontosítanak.

 

5. módszer
dsc_3522__13283.jpgGolgotavirág /Passiflora caerulea/ és kolibribokor /Justicia californica/ szárított levelét és virágát öszzekeverik, majd egy piros flanelbatyuba teszik, végezetül három csepp szeress engem olaj (vagy rózsaolaj) kerül bele. Régebbi receptek a kolibri szárított szívét ajánlják, de mivel az védett állat lett, így a kolibribokor levele és virága váltotta fel.

 

6. módszer
Egy piros kis flanelbatyuba hét szem tonkababot /Dipteryx odorata/ és a kiszemelt ember nevét tartalmazó papírdarabot beleteszik és ezt hét napig maguknál hordják. A hetedik nap hajnalán elmennek a közeli folyóhoz, hangosan kimondják a papíron szereplő ember nevét és hogy mi a kívánság, majd ha ezzel is végeztek, következik: "az Atya, a Fiú, és a Szentlélek nevében ámen." Ezután a folyónak háttal fordulva, a bal válluk felett a vízbe dobják a kis batyut. Fontos hogy nem szabad visszanézni, csak hazasétálni és várni az eredményt, ami sokak szerint hét napon belül bekövetkezik.