Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ásványi összetevők

Természetes ásványokat régóta használnak a voodoo-ban (gyakran porított formában is), de a kukoricadarát vagy a vörös téglaport sem vetik meg. Alkalmazhatók önmagukban vagy más összetevőkkel keverve.

 

Timsó (alum)
alum.jpgOrvosok által elismert hánytatószer. 
Szerencsét hoz azoknak, akik nem tudják házukat eladni vagy kiadni.

 

 

 

 

 

Keserűsó (epsom salt)
news_9600_mire_jo_a_keseruso.jpgMint általában a sófélék, ez is "tisztítószer", azaz eltávolítja a negatív energiákat, segít az átkok megtörésében. Ruhát mosnak vele vagy széthintik a lakásban esetleg vízzel feloldva felmosnak. Már színezett változata is van, színétől függően alkalmazzák pl. zöld: szegénység, munkanélküliség ellen, szürke: sötét gondolatok, bánat ellen, lila: könnyebb tanulás elősegítése végett, erőt ad, narancs: kreativitás, tervek megvalósítása érdekében, a gátak eltávolításáért, rózsaszín: szerelmi varázslatok, szenvedély, testi erő, romantika, vonzerő érdekében, fehér: lelki áldás, tisztaság, gyógyítás, nyugalom, sárga: imádság, pénz bevonzáshoz, vidámság. 

 

Mexikói kékkő (mexican blue anil, blueing)
il_570xn.630082898_p7fe.jpgA kék timsó vagy más néven mexikói kékkő már a régi receptekben is megjelenik mint szerencsehozó ásvány, de szellemek elűzésekor is használják vízben feloldva. Alkalmazása némi elővigyázatosságot igényel mert a növényvédő szerként ismert kékkőhöz hasonlóan szembe, szájba nem kerülhet!

 

 

 

Vörös téglapor (red brick dust, redding)
22510_original.jpgIgen meglepő, de a téglaport más anyagokkal keverve hivatalos személyek ellen használják vagy gyorsan jövedelmező üzletkötésnél. Ezenkívül a gonoszűző szerek egyik legrégebbike.

 


 
Magnetit (lodestone, magnetit)

april_2014_637-001.jpgA mágnest nagyhatalmú amulettként tartják számon, mert szó szerint bevonzza a szerencsét, ajándékokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirit (pyrite)
pytm172.jpgÜzleti ügyek, pénz és szerencsejáték a használati területe. Hatása fokozható szerencsevonzó növényekkel együtt, egy kis zöld flanelzsákban.