Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Különleges összetevők

Aligátor láb (alligator foot)
x354-q80.jpgAmerikában igen népszerű kuriózum. Azok használják vagy hordják bőrszíjra fűzve, akik szeretnék "megragadni" szerencséjüket. A biztos hatás érdekében gyakran megkenik New Orleans-i Van Van olajjal miközben a szerencsés végkimenetelre összpontosítanak.

 

 

 

 

Aligátor fog (alligator tooth)
aligator-tooth-large.jpgAz aligátor lábhoz hasonlóan a szerencsejátékok alkalmával hordják maguknál.

 

 

 

 

 

 

 

 

Borz fog (badger tooth)
badgertooth.jpgSzerencsejátékosok szerencsehozója.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fekete macska szőr (black cat hair)
black-cat-hair-large.jpgSzintén a szerencsejátékosok fontos kelléke. Azt mondják, hogy a fekete macska csontja képes láthatatlanná tenni birtoklóját vagy "visszahívni" elvesztett szerelmüket. Ez azonban csak akkor működik, ha a macskát előzőleg elevenen megfőzik.

 

 

 

 

Fekete kutya szőr (black dog hair)
black-dog-hair3-large.jpgAz ördög társaként gyakran említett fekete kutya mítosza arra enged következtetni hogy negatív erőket társítanak hozzá és ez így is van. Szerelmes párok elválasztására használják fekete macska szőrrel és más egyebekkel keverve.

 

 

 

Fekete tyúk tojása (black hen egg)
browneggs_mg_3952.jpgRengeteg mágikus munkához használnak tojást, jóhoz és rosszhoz egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Macskaszem kagyló (cat's eye shell)
ceshellg2-06.jpgSzemmel verés ellen használják. Régen nagyon népszerű volt mint védő amulett, gyakran ékszereket készítettek belőle.

 

 

 

 

 

 

 

Majom mancs (monkey paw)
e9a64cf77580eb4461c103344cce5f59.jpgBizarr különlegesség, mely állítólag nagyon erős szerencsevonzó. Némelyik eladó még visszafizetési garanciát is vállal ha nem működne a "varázskéz".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porcelán kagyló (cowrie shell)
7494d39eb8b0ff38fd81b215374335b6.jpgNagy becsben tartott kuriózum, a szerelem és tengerek istennőjeinek szimbóluma. Több száz fajtája létezik, melyek méretben, mintázatban és színben eltérnek egymástól. Szerelmi varázslatokhoz használják, mivel a női nemi szervet jelképezi.

 

 

 

 

 

Rákpáncél por (crab shell powder)
shrimp-shell-high-quality-scrap-shells-for.jpgMivel a rák hátrafelé mozog, így a mágiában is a gonosz varázslatok visszaküldéséhez használják.

 

 

 

 

 

 

 

,,Tojáshéj por", Cascarilla /Croton eluteria/ (eggshell powder)

cascarilla.jpgDél-Amerikában és a Bahama-szigeteken élő cserje vagy kis fa. A kérge adja a sajátosan fűszeres illatú, erősen kesernyés, csípős ízű italfűszert. 
Élénkítő hatása miatt tonikumok és elixírek alkatrésze is.
Porított formáját a voodoo követői csak ,,tojáshéj por"-nak hívják.
Rendőrök és más hivatalos személyek távoltartására használják.

 

 

Vöröshangya (red fire ants)
fireants.jpgEzeket az apró állatokat gonosz varázslatokhoz használják. Például ha egy családot ki szeretnének üldözni az otthonukból, pirospaprika port és szárított vöröshangyát szórnak a ház küszöbére. Ettől biztos a veszekedés és a harc. Ám sokkal borzalmasabb célokra is használják, mint ellenségeik félreállítása az útból. Egy férfi esett áldozatul ennek a gonosz praktikának, amikor is valaki a tudta nélkül porrá tört vöröshangyát kevert az ételébe. Vizelés közben fájdalmas, égő érzése volt, majd veseelégtelenség vezetett a halálához.  

 

 

Nyúlláb (rabbit foot)
letoltes.jpgTalán az egyik legismertebb szerencsehozó talizmán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mosómedve péniszcsont (raccoon penis bone)
220px-raccoonpenisbone.jpgSzerelemcsontnak is hívják. Egy régi déli szokás, hogy ha egy férfi közelebb szeretne kerülni egy nőhöz, akkor egy ilyen csontot ad neki megbecsülése jeléül. Néhányan az ágy alá teszik, hogy elősegítse a kielégítő házastársi kapcsolatot.

 

 

 

 

 

 

 

Temetői föld
images.jpgRosszindulatú varázslatok alkotóeleme, balszerencsét, betegséget, halált okozhat. 

 

 

 

 

 

Koporsószeg (coffin nails)
-_12.jpgRosszindulatú varázslatok alkotóeleme, balszerencsét, betegséget, halált okozhat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emberi ujjcsont (human finger bone)
human-finger-large-large.jpgMivel a kezünkkel adjuk és kapjuk a pénzt, így szerencsehozó és pénz bevonzásához is használják.

 

 

 

 

 

 

 

Emberi fog (human tooth)
human-tooth-large.jpgAhogyan a kéz a vagyonszerzés szimbóluma, úgy a fogak az erőszakosság árán is megszerezni vágyó dolgokra irányulnak. Olyan eset is megtörtént, hogy néhányan ellenségeikre átkot szabadítottak fogak használatával, így azok fogaikat vesztették.